Verkoopsvoorwaarden

Kleine Paddestoel staat voor kwaliteitsvolle kinderkleding met een goede service en correcte levering.
Onze algemene voorwaarden tonen een aantal afspraken die onze werking en de klanttevredenheid sterk houden. Een bestelling plaatsen houdt in dat u deze voorwaarden ook aanvaardt.
Contacteer ons via info@kleinepaddestoel.be voor meer informatie.

Prijzen

Tenzij uitdrukkelijk anders vermeld, zijn alle prijzen uitgedrukt in Euro, inclusief 21% BTW, exclusief eventuele verzendingskosten of andere extra’s.

Bij de verwerking van uw bestelling worden de correcte verzendkosten aangerekend. We hanteren volgende tarieven:

 • Afhalen is gratis en kan na afspraak in:
  • Reningelstplein 6 – 8970 Reningelst
 • Verzending binnen België
  • naar een Mondial relay punt: 3,75 euro bij een aankoop onder 75 euro / gratis bij een aankoop vanaf 75 euro
  • naar een Bpost postpunt: 4,4 euro bij een aankoop onder 75 euro / gratis bij een aankoop vanaf 75 euro
  • naar een Mondial adres aan huis: 6 euro bij een aankoop 100 euro / gratis bij een aankoop vanaf 100 euro
  • naar een Bpost adres aan huis: 5,70 euro bij een aankoop onder 100 euro / gratis bij een aankoop vanaf 100 euro
 • Verzending naar Frankrijk
  • 7 euro of gratis bij een aankoop vanaf 100 euro
 • Verzending naar Nederland
  • 7 euro of gratis bij een aankoop vanaf 100 euro
 • Verzending naar ander EU-land
  • 15  euro of gratis bij een aankoop vanaf 150 euro

Bevestigen van uw order

Een bestelling plaatsen kan via verschillende manieren; bij voorkeur via de webshop. Dit kan ook via e-mail of Facebook. Als u uw bestelling plaatst via een van de vernoemde communicatiekanalen, ontvangt u steeds een orderbevestiging.

Betaling

Een order kan u betalen via

 • online betalen via webshop
 • contante betaling bij afhalen
 • papieren ecocheques
  Bij het plaatsen van een order dat met papieren ecocheques betaald wordt, stuurt u de ecocheques op naar het contactadres van Kleine Paddestoel – Reningelstplein 6 – 8970 Reningelst. Ingesloten bij de ecocheques vinden we uw naam, adres en invoicenummer terug.
  Pas na het ontvangen van de ecocheques, wordt de bestelling verstuurd.
  Kleine Paddestoel betaalt geen geld terug wanneer er meer ecocheques opgestuurd worden, dan het totaalbedrag van de bestelling. Wanneer u bijvoorbeeld voor 102 euro koopt, dan kan u 10 ecocheques van 10 euro opsturen (10 x 10 = 100) en het resterend bedrag, 2 euro, overschrijven op het rekeningnummer van Kleine PaddestoelBE53 0019 0263 1253.
 • digitale ecocheques
 • overschrijving op het rekeningnummer van Kleine Paddestoel: BE53 0019 0263 1253.
  Bij het plaatsen van een order dat via overschrijving betaald wordt, respecteren wij een betaaltermijn van 7 dagen. Indien na verloop van deze termijn de betaling nog niet ontvangen werd, wordt het order geannuleerd.

Bij betaling van uw order via uw account, ontvangt u kabouterstippen die u bij een volgende bestelling kan ruilen voor korting. Per 2 euro gespendeerd, ontvang je 1 kabouterstip. 20 kabouterstippen geven 1 euro korting. Per bestelling kan u maximum 5 euro korting inwisselen.
Bij een geretourneerde bestelling, worden de kabouterstippen van de betreffende artikelen opnieuw verminderd.

Levering

Onze verzendingen worden bezorgd via BPost of Mondial Relay en pas uitgevoerd na ontvangst van betaling. Levering op een bepaalde datum/tijdstip is niet mogelijk.
Wanneer een besteld artikel toch niet geleverd kan worden, brengt Kleine Paddestoel de koper hiervan op de hoogte. De koper kan geen aanspraak maken op schadevergoeding.
Conform de wet op de marktpraktijken valt verlies, diefstal en /of beschadiging van een bestelling ten laste van de verkoper tot het ogenblik van de levering van de goederen aan de koper. Controleer bij ontvangst het pakket altijd op beschadiging die tijdens de verzending kan ontstaan zijn. Weiger de levering indien deze beschadiging vertoont en verwittig ons binnen 3 werkdagen na ontvangst.

Terugname, retourneren en annulatie

De klant heeft het recht aan Kleine Paddestoel mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering.
Artikelen aangekocht in de soldenperiode (januari of juli) of met een korting, kunnen niet geretourneerd worden voor geld. Er kan wel een aankoopbon van Kleine Paddestoel ter waarde van het aankoopbedrag in de plaats gesteld worden.

De goederen moeten dan in originele verpakking en nieuwstaat (inclusief accessoires en prijslabels) binnen 7 werkdagen na kennisgeving, volgen na herroeping. De verzendkosten en alle verzendrisico’s bij retour zijn de verantwoordelijkheid van de klant.
De verpakkingskosten en verzendkosten worden niet terugbetaald. Vraag steeds om een bewijs van (retour)verzending of gebruik een dienst die een handtekening vraagt bij levering, goederen die verstuurd zijn maar nooit aankomen bij ons worden door ons niet vergoed. Retourzendingen onder rembours worden niet aanvaard.
Na ontvangst en controle van uw zending, storten wij het verschuldigde bedrag terug op de door u opgegeven rekening.